понеділок, 25 травня 2020 р.

Завдання на тиждень дистанційного навчання для студентів 1 курсів!! (25.05-29.05)

Шановні студенти! Цього тижня продовжуємо  вивчати властивості твердих тіл, зокрема необхідно опрацювати матеріал з теми "Механічна напруга. Закон Гука". Для цього потрібно ✍ виписати основні поняття та формули §33, підручник "Фізика і астрономія" 10 клас, Т. М. Засєкіна, Д. О. Засєкін - посилання!!. Зверніть увагу, що слід опрацювати лише  три пункти цього параграфу: "Механічна напруга", "Діаграма розтягу" та "Модуль Юнга".
Також необхідно дати відповідь на питання:
1. Який конструкційний матеріал є найпоширенішим? Чому?
2. Чому інженери так проектують різні конструкції (мости, вежі тощо), щоб при їх експлуатації виникала найменша механічна напруга? Від яких факторів вона залежить та яким чином її можна зменшити?
Ну, і звичайно - практичне завдання.
В деяких містах з 1 червня вже відкриються заклади фізкультури та спорту. Вам вже набридло сидіти вдома на карантині та ви вирішили зайнятися активними видами спорту, припустимо альпінізмом, при цьому обов'язково дотримуючись правил техніки безпеки та санітарних норм в період карантинних заходів 😷. Так ось, власне, і завдання: яким мінімальним діаметром має бути страховий сталевий трос, щоб в результаті дії вашої власної ваги його механічна напруга не перевищувала 1/10 значення межі міцності.
Модуль Юнга для сталі вважати 2,1×105 МПа, а межу міцності - 500 МПа.
Кількість балів за виконані завдання, Ви можете переглядати в електронному журналі
І як завжди, ваші роботи можна надсилати на електронну пошту pauldem82@gmail.com, або у Viber чи Telegram +380502669447

Немає коментарів:

Дописати коментар