понеділок, 20 квітня 2020 р.

Завдання на тиждень дистанційного навчання для студентів 2 курсів!! (20.04-24.04)

Вітаю вас, шановні студенти! Зміст завдання шостого тижня дистанційного навчання з тем «Видимий річний рух Сонця та Місяця. Календар», «Закони Кеплера» передбачає різні види діяльності, зокрема, необхідно:
1. Виписати закони Кеплера. На підставі одного із законів поясніть, чому літо в північній півкулі - найдовша пора року,  а зима - найкоротша. Та чому у південній півкулі - навпаки?🌏
2. Якщо ви відповіли правильно на другу частину попереднього запитання, то з легкістю можете дати відповідь й на наступне (треба пояснити з точки зору астрономії))): чому деякі українці в найхолодніші місяці року їдуть відпочивати до Єгипту?🌄✈️🚢

3. Чи коректно використовувати для Різдва, яке святкують 25 грудня, назву «католицьке»? Свою думку обґрунтуйте, оперуючи правилами літочислення юліанського та григоріанського календарів.❄️🎄⛄

4. Поясніть причини припливів та відливів світового океану. 🌊

5. Дайте відповідь на питання:
а) Чому змінюються фази Місяця? 🌓 🌔 🌕🌙
б) Яка причина розбіжності між сидеричним (27,322 діб) та синодичним (29,53 діб) періодами обертання Місяця?
в) Як пояснити причину місячних та сонячних затемнень?

Не на всі питання ви знайдете відповіді, користуючись лише підручником 📖, тому не зазначаю параграф та сторінки. Ще додатково треба погортати сторінки світової мережі 🔎💻📺📱

Нагадую, що кількість балів за виконані завдання, ви можете переглядати в електронному журналі
І як завжди, ваші роботи можна надсилати на електронну пошту pauldem82@gmail.com, або у Viber чи Telegram +380502669447

5 коментарів:

  1. 1.Сидоренко О.
    1.
    Місяць не є самосвітним тілом, як і всі планети. Спостерігати його можна лише тому, що він відбиває сонячне світло. Місяць завжди освітлюється Сонцем тільки з одного боку, але земний спостерігач у різний час бачить освітлену половину по-різному. Внаслідок руху орбітою Місяць змінює свою видиму форму, і ці зміни називаються фазами. Фази залежать від відносного розташування Землі, Місяця й Сонця.

    ВідповістиВидалити
  2. 3.Причина місячного і сонячного затемнень – рух небесних тіл.

    ВідповістиВидалити
  3. 2.Синодичний місяць - це проміжок часу між двома послідовними однойменними фазами Місяця (наприклад, молодиками), і він триває 29.5 доби.
    Сидеричний місяць - це період обертання Місяця по орбіті навколо Землі відносно зірок, і він триває 27.3 доби.
    Різна тривалість цих місяців пов'язана з тим, що Земля не стоїть на одному місці, а рухається по своїй орбіті зі швидкістю приблизно 30 км/с. Тому для того, щоб повторилася попередня конфігурація і завершився синодичний місяць, Місяцю доводиться пройти більшу відстань по своїй орбіті, ніж для завершення сидеричного місяця.

    ВідповістиВидалити
  4. Причини виникнення припливів і відливів на Землі: Вплив місячної енергії ,Вплив діяльності Сонця.

    ВідповістиВидалити
  5. 2.Відпочинок в Єгипті зимою чудово підійде для тих, у кого алергія на спеку, натовп туристів та високі ціни:) Проте розманіжених українських туристів від путівок в Єгипетзимою стримує страх натрапити не на ту погоду. Не будемо кривити душею і говорити, що в зимові місяці тут справжній тропічний рай, свої мінуси є, але і плюсів вистачає.

    Погода в Єгипті взимку значно прохолодніша (помітьте, не холодна, а прохолодніша) і часто дмуть сильні вітри, однак в цілому картина дуже приємна, особливо для тих хто погано переносить спеку.

    Якщо все ж боїтесь замерзнути, рекомендуємо узбережжя Червоного моря, там взимку найтепліше. Оптимальний вибір для турів в Єгипет зимою – відпочинок в Шарм ель Шейху. Цей курорт знаходиться на кораловому плато, і за рахунок мікроклімату, створюваного коралами, повітря і вода тут завжди на кілька градусів тепліші, ніж на інших морських узбережжях. Окрім Шарм ель Шейху, радимо більш скромніші Табу, Нувейру, Дахаб, де теж досить тепло.

    ВідповістиВидалити